• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
24°
01:59

Akşam'a Kalan Süre

Kırıkkale’de Salgın alarmı!

Son günlerde hastanelerin acil servislerinde adeta iğne atsan yere düşmüyor.


Mevsimsel geçiş nedeniyle gribal enfeksiyona bağlı hastalıklar ortaya çıkıyor. Baş ağrısı, kuru öksürük, mide bulantısı ve halsizlik nedeniyle acil servilerde tedavi olmak için günlük binlerce kişi başvuru yapıyor.

GRİP VE ZATÜRRE VAKALARINDA TIRMANIŞ

Kış aylarının gelmesiyle birlikte hastanelerde yoğunluk da arttı. Yüksek ateş, 2-3 haftayı bulan öksürük, mide bulantısı ve burun tıkanıklığıyla şikayetiyle hastaneler dolup taşıyor.
Geçmeyen hastalığın nedeni grip mi yoksa covid-19’un geçirdiği mutasyon mu sorusu uzmanları da endişelendiriyor. Kırıkkale’de mevsimsel hastalıklarda dikkat çeken bir artış görülüyor. Son günlerde özellikle grip ve zatürre vakalarında tırmanış görüldü.

1000-2000 KİŞİ BAŞVURU YAPIYOR

Kırıkkale, son yılların en kurak ve yağışsız mevsimini yaşamaya devam ediyor. Aralık ayının son günlerine doğru yaklaştığımız şu günlerde güneşli hava neredeyse yazdan kalma bir gün yaşatıyor. Kar yağışının olmaması da mevsimsel geçiş süreçlerinde bazı hastalıkları ortaya çıkartarak insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Son günlerde Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nin acil servisinde yoğunluk yaşanıyor. Çeşitli şikayetler nedeniyle uzun kuyrukların oluştuğu acil servislere günlük ortalama 1000-2000 kişi tedavi olmak amacıyla başvuru yapıyor.

SAĞLIKÇILARDAN HUMMALI MÜCADELE

Acil serviste bulunan sağlıkçılar, yoğunluğa ivedi şekilde cevap vermek ve hastaları tedavi etmek amacıyla hummalı bir mücadele sergiliyor. Uzmanlar ise Türkiye genelinde mevsimsel geçişten kaynaklı hastalığın oluştuğunu ve bu konuda dikkatli olmaları tavsiyesinde bulunuyor. Sağlıklı ve doğal beslenmenin bu süreçte önemli etken olduğunu vurgulayan uzmanlar, özellikle sebze ve meyve tüketiminin artırılmasını talep ediyor.

SÜREÇ, ÇOCUKLARI DA ETKİLİYOR

Mevsimler geçişler yetişkinlerin yanı sıra çocukları da olumsuz etkiledi. Acil servislerin çocuk tedavi bölümleri de adeta dolup taştı. Yüksek İhtisas Hastanesi Acil Servisi’nde görevli sağlık memurları, çocukların ve ailelerin hızlı tedavi süreci için gerekli tetkikleri yaparak sağlıklarına kavuşması için çalışma sergiliyor. Genel anlamda erişkinlerde ciddi bir salgın olmadığını vurgulayan uzmanlar, 2-3 kere hasta olan ve “Hastalığım geçmiyor” diye gelenlerin ciddi artış gösterdiğini açıkladı. Bunlar aslında farklı virüsler nedeniyle arka arkaya enfeksiyonları geçiriyor.

İlginizi Çekebilir

AK Parti'de sürpriz bir isim

İlginizi Çekebilir

DEVLET KONUNUN ÜZERİNDE

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de eğitimde yeni adımlar atılıyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

43028

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#